Učenici 1.a, 3. i 4.r. PO Prgomelje obilježili su Dan kruha integriranim nastavnim aktivnostima. Naglasak je stavljen na zdravije vrste brašna i pekarskih proizvod. Tijekom Sata razrednika učenici su upoznali PIR, tzv. prapšenicu, jednu od najzdravijih i najstarijih žitarica. U školskoj kuhinji, radeći u mješovitim skupinama, pripremali su peciva od pira s lanenim, suncokretovim i sezamovim sjemenkama. U suradnji s roditeljima svečani stol obogaćen je kruhom, pecivima i muffinima od integralnog i kukuruznog brašna. Nakon svećenikova blagoslova učenici su blagovali kruh i peciva. Uz svećenika, gost u učionici i kuhinji bio je i učitelj Seppo Makinen iz Finske koji je u sklopu Erasmus + projekta promatrao metode rada i inkluzivni pristup obrazovanju.

/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/ Skip to content