2019-10-16 20:45:14 Dan zahvalnosti za plodove zemlje 2019. Na Svjetski dan hrane, 16. listopada 2019., učenici razredne nastave MŠ obilježili su Dan zahvalnosti za plodove zemlje i Dan kruha. U svojim su razredima mijesili tijesto, slušali priče o kruhu, pjevali, imali likovne aktivnosti pa i razredne goste. Tako su prvašići ugostili školsku kuharicu Ginu Ivančević koja im je pokazala kako se mijesi tijesto za kruh. Izradili su svoje kruščiće i potom ih ispekli. Četvrtaši su ugostili prave pizza majstorice,dvije kuharice: Mirjanu Perić i Nikolinu Vinković. Pokazale su im kako se mijesi i radi pizza, pa su tada učenici provjerili što su naučili. Svi su sudjelovali u pripremi, miješenju, izradi i kušanju pizze. Na kraju ovog radnog dana svi su učenici priredili zajedničku izložbu hrane u školskom holu. Zajedno su blagovali i družili se.
|
Osnovna škola Rovišće |