preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti iz školstva
19.01.2021. 12:09
Online seminar „Potres i djeca u krizi: Trebaju li svi isto?“
Savjetovalište za djecu, adolescente i obitelj pri Pučkom otvorenom učilištu Hrvatski dom Petrinja, Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja organiziraju u srijedu, 20. siječnja 2021. s početkom u 12 sati online seminar „Potres i djeca u krizi: Trebaju li svi isto?“ , koji će voditi doc. dr. sc. Bruna Profaca.

19.01.2021. 09:18
Izmijenjeni Vremenik natjecanja i smotri u školskoj godini 2020./2021. i smjernice za provedbu natjecanja
Agencija za odgoj i obrazovanje objavljuje Smjernice za provedbu natjecanja i smotri učenika osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. i Izmijenjeni Vremenik natjecanja i smotri u školskoj godini 2020./2021.

19.01.2021. 09:03
Konferencija o osiguravanju kvalitete u strukovnom obrazovanju
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizira prvu nacionalnu Konferenciju o osiguravanju kvalitete u strukovnom obrazovanju 18. veljače 2021. od 10 do 13.30 sati.

15.01.2021. 16:38
Obavijest školama o organizaciji nastave za učenike s teškoćama u razvoju
S obzirom na odluku većine županija o modelima izvođenja nastave u drugom polugodištu školske godine 2020./2021. na način da se nastava za učenike nižih razreda osnovnih škola (1. - 4. razredi), kao i za četvrte i pete razrede srednjih škola održava u školi, a za ostale kao nastava na daljinu (online), ovim putem Ministarstvo znanosti i obrazovanja obavještava škole o održavanju nastave za djecu i učenike s teškoćama u razvoju.  

13.01.2021. 17:03
Odgoda početka natjecanja i smotri u školskoj godini 2020./2021.
Ministarstvo znanosti i obrazovanje prihvatilo je prijedlog Agencije za odgoj i obrazovanje i dalo suglasnost na odgodu početka provedbe natjecanja i smotri u školskoj godini 2020./2021.

ONLINE NASTAVA 2021.

VAŽNA OBAVIJEST

Dragi učenici, poštovani roditelji,

Od ponedjeljka, 18. siječnja predmetna nastava (5. - 8. razred) nastavu će imati online. Važno je da se učenici pridržavaju svog rasporeda i da aktivno sudjeluju u nastavi.

Nastava će se održavati u aplikaciji Teams, koju su učenici već upoznali u školi i tijekom prijašnjih razdoblja virtualne nastave. Nastava je obavezna.

Prijava u sustav moguća je putem aplikacije instalirane na kućno računalo, tablet ili mobitel, te na poveznici https://portal.office.com/.

Aplikaciju za računalo možete preuzeti na poveznici https://www.microsoft.com/hr-hr/microsoft-teams/download-app#desktopAppDownloadregion.


Učenici razredne nastave dolazit će u školu i imati nastavu u školi.

Učenici matične škole imat će nastavu ujutro, od 8.00 do 12.00 sati, a na područnim školama u smjenama kao i do sada.
Novosti

Čestitke iz Predavca (2. razred)

RADOVI UČENIKA - ČESTITKE

Kliknite na poveznicu kako biste vidjeli čestitke naših najmlađih učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 23. 12. 2020. 17:59

ČESTITKA IZ PODGORACA

Čestit Božić i sretnu novu 2021. godinu želi Vam 4. razred iz Podgoraca i učiteljica Marina uz prigodnu fotografiju božićnog sela koje su učenici sami izradili.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 22. 12. 2020. 12:07

OBAVIJEST - Jesenski odmor učenika

Dragi učenici,

Prema kalendaru školske godine 2020./2021. u ponedjeljak, 2.11. počinje jesenski odmor učenika i traje do utorka, 3.11.

U srijedu 4.11. ponovo dolazite u školu prema rasporedu.

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 29. 10. 2020. 09:32

Dan jabuka u OŠ Rovišće

        Učenici od 1.-4.razreda zajedno sa svojim učiteljicama obilježili su Dan jabuka. Plan nam je bio posjetiti OPG Ledinski u Kovačevcu i saznati nešto više o „Kraljici voća“. Zbog Corona virusa plan nam je propao , te smo odlučili gospodina Ledinskog pozvati kod nas. Kratko predavanje o jabukama slušali smo u školskom dvorištu, točnije u našoj sjenici. Kako ne bismo stvarali gužvu i okupljali se u velikom broju, svaka je učiteljica posebno sa svojim učenicima prisustvovala predavanju. Svi smo poštivali epidemiološke mjere, te nosili zaštitne maske. Učenici su pažljivo slušali o sortama jabuka, važnosti jabuke u svakodnevnoj prehrani, a i sami su pripremili plakate u obliku jabuke sa zanimljivostima i izrekama o jabuci. Na kraju su... 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 22. 10. 2020. 09:47

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19

 Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 

EPIDEMIOLOŠKE MJERE ZAŠTITE OD ZARAZE VIRUSOM COVID-19

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 15. 9. 2020. 12:40

Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu

Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu


Protokol o postupanju odgojno-obrazovnih djelatnika u slučajevima neaktivnosti učenika u vrijeme nastave na daljinu (virtualna učionica PN)​


Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 22. 4. 2020. 14:13

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje - 18.11.

Krajem studenog prošle godine, naša je škola kroz projekt Domovina moja u tisuću boja bila ispunjena različitim aktivnostima, tematskim radionicama, ali mnogobrojnim gostima i vanjskim suradnicima. OŠ Rovišće bila je domaćin učenicima Gimnazije Vladimira Nazora iz Zadra, OŠ Antuna Bauera iz Vukovara, OŠ Štefanje i IV.osnovnoj školi, te vrtićima Palčica i Osmijeh.

Upravo zahvaljujući tom projektu, došli smo do ovih uradaka učenika Gimnazije Vladimira Nazora iz Zadra i njihove profesorice povijesti Tihane Biuk Magaš.

Ovim kratkim filmovima odajemo počast i zahvalnost žrtvama Domovinskog rata.

Hvala im i neka im je vječna slava!

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 17. 11. 2020. 10:30

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

VAŽNO - PROMJENE U VOZNOM REDU OD 15.9.2020.


OBAVIJEST ZA RODITELJE UČENIKA OD 1. DO 5. RAZREDA

S radošću obavještavamo roditelje učenika od 1. do 4. razreda da smo u mogućnosti organizirati prijevoz i i za njihovu djecu.

U ponedjeljak, 14.9., imamo još jedan finalni sastanak s prometnikom (telefonom) i vozačima Čazmatransa kako bismo dogovorili dva odlaska autobusom učenika 2. smjene: za one koje imaju 5 sati nastave i za one koji imaju 6 sati nastave. Također, s obzirom na raniji odlazak I. smjene (12:40  sati), potrebno je utvrditi novi raspored čekanja na autobus učenika II. smjene za dolazak u školu. 

Učenici od 1. do 4. razreda počinju se voziti autobusima u školu i iz škole od utorka 15.9.2020.

Novi vozni red objavit ćemo sutra tijekom dana na mrežnim stranicama škole i dati informacije učiteljicama Vaše djece.

Lijep pozdrav!


RASPORED ČEKANJA AUTOBUSA NA STAJALIŠTIMA

- od 8. rujna 2020.

RASPORED ZVONA

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE - organizacija, prijevoz i sl.

RASPORED RAZREDNIH ODJELA PO UČIONICAMA ZA 2020./2021. šk. god.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 11. 9. 2020. 12:42

Besplatno savjetovanje roditelja - Centar za rehabilitaciju ERF-a

Poštovani, roditelji,

ovim putem vas obavještavamo da zbog trenutne situacije uzrokovane pandemijom virusa COVID-19 te nemogućnosti da Centar za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu svoje usluge pruža direktnim putem, nudi roditeljima besplatno savjetovanje putem telefona vezano uz različita područja razvoja djeteta.

Brojevi telefona naših stručnjaka (psiholozi, edukacijski rehabilitatori, logopedi i socijalni pedagozi) prema područjima iz kojih naši stručnjaci pružaju podršku i savjetovanje, vrijeme u kojem ih možete nazvati nalaze se u letku u prilogu. 

PROČITAJTE LETAK

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 8. 4. 2020. 09:51

Zaštita sigurnosti djece na internetu

POVEZNICA NA SADRŽAJ

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 23. 12. 2019. 21:02

PREVENTIVNA AKCIJA MIR I DOBRO

SAVJETI POLICIJE - LETAK


U srijedu, 11.12.2019. U našoj školi održana su predavanja preventivne akcije Mir i dobro za učenike predmetne nastave, s ciljem informiranosti i prevencije od opasnosti pirotehnike i eksplozivnih sredstava. Učenicima su podijeljeni letci za roditelje.


Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova uz podršku Klinike za dječje bolesti Zagreb i Ministarstva znanosti i obrazovanja provodi preventivnu akciju Mir i dobro koja ima za cilj senzibilizirati i informirati javnost za rizike i opasnosti od nestručne i nepropisne uporabe pirotehničkih sredstava, savjetovati javnosti na koje načine smanjiti broj ozlijeđenih s posebnim naglaskom na djecu i mlade. 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 18. 12. 2019. 17:40

Projektni dan 29.11.2019.

"DOMOVINA MOJA U TISUĆU BOJA"

Krajem studenog naša je škola bila ispunjena različitim aktivnostima, tematskim radionicama, ali mnogobrojnim gostima i vanjskim suradnicima. OŠ Rovišće bila je domaćin učenicima Gimnazije Vladimira Nazora iz Zadra, OŠ Antuna Bauera iz Vukovara, OŠ Štefanje i IV. OŠ Bjelovar koji su nas posjetili u sklopu našeg velikog projekta „Domovina moja u tisuću boja“ koji je detaljno planiran tijekom proteklih mjeseci. Tema projekta je Domovinski rat, a posvećen je učenicima osmog razreda. Projektu su se pridružili i dječji vrtići „Palčica“ iz Rovišća i „Osmijeh“ iz Bjelovara sa svojim izložbama malih vrtićevaca. Učenici su imali priliku sudjelovati na različitim radionicama i predavanjima, izložbi fotografija Predraga Kovača Koce, koja prikazuje razrušeni Bjelovar 1991. godine, ali i upoznati književnicu Bojanu Meandžija. Ona je na književnom susretu s učenicima govorila o svojoj knjizi „Trči! Ne čekaj me!“ koja nosi zapise i sjećanja nastala u atomskom skloništu u Karlovcu. Hvala svima koji su pomogli da se ovaj projektni dan ostvari i provede prema planu, a posebice našim gostima iz udaljenih dijelova Lijepe Naše.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 2. 12. 2019. 17:16

Pripovijedanje bilogorskih priča uz čajanku

Učenici 4.a i 4.b razreda matične škole imali su u ponedjeljak, 16. prosinca 2019., zadovoljstvo biti u školskoj knjižnici i slušati divno pripovijedanje dviju bilogorskih priča iz davnina. Posjetile su nas pripovjedačice Tina Gatalica i Rajna Gatalica.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Pek  datum: 16. 12. 2019. 16:37

ŠKOLA PO MOM IZBORU - projektni dan

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha ovog projektnog dana, Osnovna škola Rovišće i ove je godine organizirala projektni dan pod nazivom „Škola po mom izboru“. Projektni dan zamišljen je kao niz radionica i predavanja na koje se učenici sami prijavljuju ovisno o svojim interesima. Na taj način učenici izabiru ono što im se doista sviđa, a imaju i priliku sudjelovati na radionicama na kojima inače ne bi sudjelovali i upoznati ljude koje inače ne bi upoznali. 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 24. 10. 2019. 18:25
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Prijava na Office365


Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događajie-Dnevnik


Poveznice

e-Matica

Obrazovanje
 • Suradnici u učenju
 • Stručni skupovi
 • AZOO
 • MZOŠ
 • CARNet

Dnevni tisak

Bjelovar

Pretraživanje
 • GoogleCARNet
21.01.2021. 13:25
Istraživanje tržišta – nabava uređenja/adaptacije Regionalnih obrazovnih centara
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET planira započeti postupak javne nabave uređenja/adaptacije 10 Regionalnih obrazovnih centara (ROC-ova) u sklopu II. faze programa ,,e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i ... The post Istraživanje tržišta – nabava uređenja/adaptacije Regionalnih obrazovnih centara appeared first on CARNET .

20.01.2021. 14:13
Objavljeni novi CARNET-ovi e-Škole digitalni sadržaji
Da neki predmeti poput fizike i matematike ne moraju uvijek biti teški i nerazumljivi dokazuju e-Škole digitalni sadržaji. Izrađeni su kako bi učenicima i nastavnicima olakšali učenje i poučavanje te ... The post Objavljeni novi CARNET-ovi e-Škole digitalni sadržaji appeared first on CARNET .

15.01.2021. 14:02
Istraživanje tržišta – poziv na sastanak
U sklopu II. faze programa ,,e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće" Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET ... The post Istraživanje tržišta – poziv na sastanak appeared first on CARNET .


Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 10. 2017.

Ovaj mjesec: 965
Ovaj tjedan: 225
Danas: 39
preskoči na navigaciju